cookies-varning

söndag 2 januari 2011

Gott nytt år!

Tänkte börja med att önska de som läser den här bloggen ett gott nytt år!

Ett nytt år innebär ju nya möjligheter, nya projekt och förhoppningsvis en ny budget att köpa figurer. Själv tänkte jag kick-starta året genom att gräva upp ett gammalt projekt som jag inte ens hann starta upp förra året.

I påskas köpte jag en Wargames Illustrated med ett scenario till Flames of War, och insåg att det skulle gå bra att konvertera till IABSM. Raskt så började jag beställa figurer till scenariot, men när de väl kom fram hade jag tappat inspirationen.

Spännande, undras vad lådan innehåller?

Pytte-pyttesmå stridsvagnar! Ett helt kompani av dem!

Mer precis 21 stycken sovjetiska T34-85 från GHQ.

Vi tackar Commander Cody för hjälpen att visa lådan och stridsvagnarna. En mer traditionell jämförelse med en kulspetspenna och en stålskala avslöjar hur nätta stridsvagnarna är. De är i skala 1/285, ca 2cm långa och utsökt detaljerade. De har nästan inget gjutskägg alls, men mitt på tornets sida fanns en ful skarv som behövda slipas bort.

För att måla stridsvagnarna får vi montera dem på något, här har jag satt fast två stycken på knappnålar med häftmassa. Observera att det finns två olika varianter på tornet.

Så här små figurer måste målas lite ljusare än vanligt, på grund av skaleffekten på färgen. Därför börjar jag med vit basfärg. (Jag bytte knappnålarna mot nubb då knappnålarna blev för instabila.)

Därefter ett lager Vallejo Gunship Green, tunt för att inte becka igen detaljerna.

Fortsätter med en "wetbrush" av Vallejo Intermediate Green.

Efter det en mer traditionell torrborstning med GW Camo Green.

Till sist en en lätt torrborstning av GW Camo Green blandat med vitt för att accentuera detaljerna.

Därefter är det dags för lite skuggning, en utspädd svart wash på motordäcket och luftintagen plus runt banden och hjulen.

Nu återstår bara att dutta i detaljerna med en fin pensel; rullen på baksidan av tornet fick en beige färg (uppriktigt sagt kommer jag inte ihåg vilken, men det spelar ingen roll), medan banden och lite metallverktyg fick sig en dos Vallejo Gun Metal. Klart!

Eftersom modellen är så liten tog det inte mer än en timme från start till slut. Återstår 20 till, samt lackering, basning och markeringar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Wayland games

Wayland Games