cookies-varning

onsdag 5 oktober 2011

Heavy Metal part II

Jag kunde ju inte hålla mig i söndags utan var tvungen att bygga ihop en av KV-vagnarna samma kväll. Här kommer lite bilder från byggandet. Generellt kan man säga att byggsatsen är okej; detaljerna är inte superskarpa men de finns där, och passformen är acceptabel. Varje stridsvagn har 45 delar vilket är ungefär hälften av vad en "normal" byggsats innehåller, så det är lite pyssel men man slipper sitta och pilla med individuell hjulupphängning eller liknande. Skalmässigt verkar modellen vara spot on.

Crikey! That thing's huge!!!

Jag började med tornet till en KV-2. Det var i sex delar, en över- och en underdel, kanonmanteln och luckan (med KSP-port) bakpå tornet. Sen fick man limma dit kanonpipan också, och luckan på ovansidan. Den här delen hade sämst passform, det var svårt att klämma ihop tornet så det inte blev några glipor utan jag fick fila lite grann. Trots det blev det glipor runt luckan bakpå som kommer att behöva spacklas. Ett plus är att befälhavarens lucka ovanpå var lös, och hade låsanordningen gjuten på undersidan, vilket alltså innebär att om man vill kan man ha den luckan öppen och sätta dit en befälhavare. Najjs.


Den inte särskilt snygga skarven på baksidan av tornet. Notera kulsprutan bredvid luckan.

Sen vidare till banden. Där var varje band gjutet i en del, med bärhjul och de yttre hjulen i varje hjulpar fastgjutna. De inre hjulen med upphängning var vidare en bit per hjul som man lätt passade in på baksidan av hela konkarongen, vilket gick snabbt och smidigt. Ett stort plus för de fint gjutna hjulen som var skalenligt tunna och detaljerna på insidan av bandet.
Från detta...

....till detta på nästan ingen tid alls.

Varje inre hjul hade ett litet större hål som motsvarade en styrpinne på de yttre hjulen så att upphängningsarmarna (eller vad det nu heter) skulle komma i rätt vinkel. Trots det var det lite trixigt att få in alla piggarna i sina respektive hål när man limmade fast banden på skrovet.

Inget för någon med dålig hålvana...

Ena sidan klar...

...och andra sidan också klar.

Efter banden gick det snabbt att limma ihop resten. Överdelen av chassit hade rätt bra detaljer och tydliga hål för diverse accessoarer som lådor och verktyg. Även frontkulsprutan och en strålkastare fick man limma dit. Lite dåliga detaljer var det på fronten kanske, två bogserringar och strålkastaren var tyvärr notoriskt dåliga nästan helt utan detaljer. Kulsprutan var okej, med fina nitar på den ringformade pansarplåten runt omkring. 

Skrovet provmonteras med tornet. Notera hålen i frontpansaret för kulsprutan och strålkastaren och på sidoplåtarna för diverse lådor och utrustning.

Färdig. Vilken best.
Slutsatsen blir att Pegasus har helt okej byggsatser som ger mycket valuta för pengarna. De är perfekta för figurspelare eller modellbyggare som INTE vill superdetaljera sina byggsatser. Ett par saker jag funderar på är att bl.a. montera stegpinnar på sidan av tornet och addera lite pick och pack för att få den att se mer använd ut. Sen ska jag bara bestämma mig om den ska bli vinterkamouflerad och användas till finska vinterkriget eller om den ska få bli grön och användas till Barbarossa.

1 kommentar:

Wayland games

Wayland Games