cookies-varning

måndag 10 oktober 2011

Eric the Northman

Undras hur många True Blood-fans som surfar in här pga titeln? Men det är kanske inte helt fel, även om Eric troligare heter Erik eller Eirik till och med.

Jag har i alla fall målat klart den första av mina vikingar från Wargames Factory. Jag fick ett par gratis-sprues när jag beställde tre lådor med deras Shock Troopers. Inalles 16 figurer (två sprues med fyra st ringbrynjeklädda kroppar, två sprues med obepansrade kroppar och två sprues med huvuden och diverse tillhyggen) som legat orörda i drygt ett och ett halv år. Tills nu. Anledningen heter Saga och är ett nytt spel som handlar om skärmytslingar under vikingatiden. Det ges ut av Gripping Beast som också säljer passande figurer. Jag har inte köpt spelet än, men det står på inköpslistan och medan jag väntar så grävde jag fram Wargames Factory-figgarna.

Figuren är målad med tre-stegsmetoden, eller Dallimore-metoden som den också kallas. Jag har mest använt Foundry-färger, med några undantag. Metall-detaljerna är torrborstade med Vallejo Gun Metal, och skölden har målats utan skuggning för att sedan få sig en wash med GW Devlan Mud.

Nästa tre figurer i väntan på målning.
Wargames Factorys figurer är rätt bra, men de är lite "grunda" i detaljerna vilket dels gör att de inte tar torrborstning och washer så bra, dels att det blir svårt att se exakt hur man ska måla. Det blir lite mer frihandsmålning i exempelvis ansiktet, men det kan också vara svårt att exakt var ringbrynjan slutar på armarna. Allt som allt är det hyfsade figurer som inte är särskilt dyra. De många delarna ger mycket potential för konverteringar och ger möjlighet till många coola poser.

3 kommentarer:

 1. Trevlig! Nu blir jag ju ännu mer sugen på att måla vikingar. Tyvärr är allt vad vikingar heter just nu nedflyttat till förmån för Dust Tactics, så det kan ta ett tag.

  SvaraRadera
 2. Ser mycket trevligt ut, har aldrig gillat wargames Factory Vikingar/Saxare, men du har lyckats få till dem på ett bra sätt.

  MVh Dalauppror

  SvaraRadera
 3. Tack. De är inte lika bra detaljerade som exempelvis Wargames Foundry eller Gripping Beast, så jag kommer nog inte att köpa fler än de jag har.

  SvaraRadera

Wayland games

Wayland Games