cookies-varning

torsdag 24 mars 2011

Replacements

Jaha, dags att se vad vi får för ersättare för Lt. Ingram som blev svårt sårad på sitt första uppdrag efter landstigningen. Några tärningsrullar senare så har vi fått fram följande:
Löjtnant Gary Caulfield (kålfält?) har personligheten Conformist med motivationen Wealth. Han är alltså en ja-sägare som inte sticker ut och som främst är ute efter att tjäna en slant så länge det är inom lagens råmärken förstås. Han är varken överdrivet försiktig eller tar onödiga risker, och kommer från en normal bakgrund. En man som inte utmärker sig på särskilt många sätt alltså. Tyvärr så blir han bara en nivå 1-ledare, sämsta möjliga. Slutsatsen blir att han förmodligen inte haft befälet över en egen pluton tidigare utan hans rang har vunnits på andra sätt, kanske bakom ett skrivbord i staben, eller så har han helt enkelt ridit på någon annans framgångar. Det är i vilket fall som helst inte bra för plutonen.

Sedan slår jag för att se om någon i Jenkins grupp axlar hans mantel när han är borta. Ja, hurra! Menige Jeff Dimitriou kliver fram. Eftersom Jenkins var nivå 2 blir Dimitriou automatiskt nivå 1, men det är bättre än ingenting. Hans personlighet blir Cheap vilket är lite oklart exakt vad det betyder i sammanhanget. Jag tolkar det som att Jeff alltid ser ovårdad ut, skäggstubb, oknäppt uniformsjacka, slitna skor, någon civil klädesdetalj och lappade byxor. (Uppdatering: jag har fått reda på att det är tänkt i betydelsen snål. Så Dimitriou ser ovårdad ut eftersom han är för snål för att använda de nya kläderna han fått ut.) Även han är motiverad av Position precis som Jenkins, vilket antagligen är skälet till att han tar befälet över gruppen. Han ser sin chans till en snabb befordran om han sköter sin kort rätt. I en stridssituation är han dock försiktig -- vilket är förståeligt med tanke på Ingram och Jenkins!

Till sist slår jag för nästa scenario -- Patrol, alltså ett patrulluppdrag. Det går ut på att man ska ta sig genom alla delar av spelbrädet och om man stöter på motstånd ska man försöka ge mer än man får ta emot. Det handlar helt enkelt om kontroll över ingenmansland. Tyvärr finns inget understöd tillgängligt i någon form för plutonen. Jag slår också för att se vad som händer innan uppdraget och får Gung-ho! Det betyder att en sektion får bonus i närstrid och jag bestämmer mig för att Menige Dimitrious grupp är ute efter hämnd för Ingram och Jenkins.

Alltså ser min lilla styrka ut som följer:
2nd Lieutenant Caulfield.
Staff sergeant Sipowitz.
1:a grupp, sex man ledda av Private 1st class Dimitriou.
2:a grupp, åtta man ledda av Corporal Dever.

Jag behöver basa upp andra grupp och bygga lite terräng innan jag kan spela nästa uppdrag, men jag ska försöka lägga upp lite bilder på målningen under tiden. Stay tuned, folks!

1 kommentar:

  1. "Man, I'm telling you, I got a bad feeling about this drop."
    ---Frost, Aliens

    SvaraRadera

Wayland games

Wayland Games