cookies-varning

söndag 24 april 2011

Home sweet home

Hemma från Gothcon igen. En fullödigare rapport med bilder kommer (kanske) lite senare, men jag kan säga så mycket som att årets konvent inte var den klockrena hit som det brukar vara. Många bäckar små bidrog till att dra ner betyget, bl.a. var det väldigt skralt med konventsrabatt hos de ditresta butikerna. Jag förstår att de kanske inte går lika bra som för tio år sedan och inte har lika stora marginaler, men om man kan köpa ett spel som kostar 985 spänn på konvent för 55 pund inklusive frakt från England via internet, så är valet inte så svårt.

Nåväl, det fanns en ljuspunkt, och det var Vector Launch. Ett hemmabryggt rymdskeppsstridsspel som två göteborgska bröder snickrat ihop. Det påminner om Fullt Thrust, i den aspekten att föregående rundas hastighet och riktning (d.v.s. vektor) påverkar nuvarande rundas förflyttning. Men det här spelet är mycket enklare dels att spela, dels att försöka klura ut hur man ska styra, än Full Thrust.

Så om ni vill ha en stunds snabb och frenetisk rymdstrid kolla in http://gameshomemade.blogspot.com/search/label/Vector%20Launch och ladda ner spelet. Det är lite pyssel innan man kan spela, men priset är ju gratis så det kan man stå ut med.

1 kommentar:

 1. Tack så mycket för dom snälla orden. Jag har skapat en facebook-grupp för Vector Launch där man nog enklast kommer komma åt regler och få svar på frågor i framtiden.

  http://www.facebook.com/#!/home.php?sk=group_119607698119086&ap=1

  Jag ska bara uppdatera regelboken så den är lite enklare att förstå (har problem med formuleringarna ibland)

  Ha en bra dag
  /Martin

  SvaraRadera

Wayland games

Wayland Games