cookies-varning

fredag 30 september 2011

Som åsnan mellan hötapparna


Det är konstigt när man nyss avslutat ett projekt. Man har stressat, blödit, försummat nära och kära, förbannat sin dumhet för att man inte började tidigare eller för att man beställt mer än man har tid och ork att slutföra (seriöst: FEM hus och en bondgård, vad tänkte jag med?) eller för att man har för hög ambitionsnivå (se nämnda bondgård). Sen när det är över så känns det tomt. Vad ska jag göra nu framför TV:n när SWMBO somnat i soffan? Jo då är det dags att ta tag i alla de andra projekten som man startat upp men som legat vilande medan man gjorde klart Det Stora Viktiga projektet.

Låt se... vad har vi jag att välja på? För det första är det lite kvar från Barbarossa-projektet som antingen inte behövdes den här gången eller som jag rationaliserade bort tidigare i processen. Dessutom har jag ett par stridsvagnar på väg från Frankrike som ska bli kul att bygga -- jag tycker ju det är kul att bygga modeller, det är målandet som jag fastnar på. Det är en fastbuild-sats från Pegasus med en KV1 modell 1940 och en KV2 modell 1939. KV2-an skulle jag ju faktiskt kunna måla i vinterkamo och använda till vinterkriget, den togs fram speciellt för att råda bot på finnarnas sega stockbunkrar och var beväpnad med en 152mm haubits.

Möllinu!!!
Sen har vi ju mina Nurgle marines till 40k. Där har vi hur mycket som helst att göra, men som kan sammanfattas i några olika punkter.
 • Göra klart och reparera min Nurgle-dread. Den är tungt konverterad och har tryckknappar i midjan och armarna, dessa ska bytas ut mot magneter. Sen behövs det final highlight på kroppen och lite rost och sot på vapnen, plus att basen behöver göras klart.
 • Konstruera en någorlunda balancerad och inte alltför sugig armélista.
 • Organisera och dela in figurerna i squads för målning, enligt ovanstående lista.
 • Måla varje squad... oeerr... det är när jag kommer hit i planeringen som min blick börjar glasas över och jag gör något annat istället.
Som ni kanske anat så står ju andra världskriget högt bland mina intressen, och där har jag ju flera andra projekt än just Barbarossa på gång. Exempelvis började jag ju spela Platoon Forward med en amerikansk pluton. Det rycker lite i tarmen att återstarta den solokampanjen och bygga Shermans och pansarbilar. Jag har en bepansrad jeep (jodå, det fanns såna) som har legat halvfärdig på målarbordet i några månader och blängt hoppfullt på mig. Men framför allt är jag sugen på att köpa en M20 pansarbil, Italeri har en modell som fått bra betyg och som man kan välja att bygga med förenklat underreda så att den blir stadigare, vilket är bra för oss figurspelare.

Oooh! Shiny!

Men snart kommer också IABSM3, vilket verkar bli en superrelease. Richard Clarke har lärt sig en hel del om regelskrivning sedan första utgåvan för 10 år sedan. Reglerna är sig lika, förutom bättre och mer dynamiska regler för ledare och förenklade artilleriregler, men nu med mer exempel och tydligare formuleringar. Rich har också tagit fram en generisk lek med kort så man slipper klippa och klistra egna plus ett set med tokens anpassade för reglerna. Kort sagt det bästa sedan färdigskivat bröd. Eftersom det också ska innehålla lite specialregler för grupper av stridsvagnar börjar jag snegla lite på den där lådan med T34-or i 6mm som legat omålade i ett år. Östfronten lockar återigen.


Oooh, tiny!
På tal om 6mm så vill Jocke fortsätta spela ökenkriget vilket alltid är trevligt, men då behöver jag mer britter. Jag har utarbetat en inköpsplan på vad jag behöver, problemet är väl att sen ska skiten målas också. Bugger, varför ska man sova egentligen?

2 kommentarer:

 1. Sen får du inte glömma Song of Blades and Heroes som Thomas och jag kommer att lura in dig i :-). Det är dags att fixa några warbands.

  /Joakim

  SvaraRadera
 2. Och Saga. Sätt igång och måla vikingar nu!

  SvaraRadera

Wayland games

Wayland Games