cookies-varning

söndag 17 juli 2011

Spandau ballet part 2

Jag har gjort klart de bägge kulspruteteam jag började på förut.

Plastic Soldier Company till vänster, Zvezda till höger.


Plastic Soldier Companys MG42-team. Som tidigare nämnts passar de för senare delen av kriget, ca 1943-1945. En smärre nitpick är att laddaren av någon anledning har minimalt med utrustning, endast ett pistolhölster. Jämför med skytten som har gasmaskfodral, regncape och verktygsväska till kulsprutan, plus pistolhölster. Laddaren borde åtminstone haft gasmaskfodralet och en reservpipa. Just reservpipan är någon som många skulptörer/modelltillverkare glömmer bort.


Jag ställde dit ett mausergevär också för att det inte skulle se helt naket ut, eventuellt går jag tillbaka senare och limmar på lite mer utrustning på laddaren. Jag har ju två till så jag ska åtminstone se till att modda de andra teamen.


Zvezdas MG34-team, med trebenslavett. De här figurerna är lite smäckrare i utseendet och har korrekt utrustning. Dock har de ingen laddare, då den andra figuren ligger med ett par kikare och helt klart dirigerar elden. Trots den korrekta utrustningen hade den här figuren inget vapen alls, så jag lade dit en MP40 bredvid honom. Observera maskrosorna.


Ska man vara kinkig har även Zvezda-modellen sina problem. Förutom avsaknaden av laddare (och således även reservpipa) så använder kulsprutan ett 50-skotts trummagasin, som mest användes på fordon och i flygplan där löst hängande band kunde fastna och vara ivägen. Den användes också vid förflyttning då man inte kunde använda en låda med band. Att som här, sätta upp kulsprutan på en trebenslavett för en understödsroll, och sen ladda med ett pyttelitet magasin som räcker i tre-fyra sekunder är bara ologiskt. Men det är i alla fall bättre än en oladdad kulspruta.

Trots mina reservationer och ytterst petiga kommentarer så tyckte jag om bägge modellerna.

4 kommentarer:

 1. Eventuellt är PSC ett företag och PSR en sida...

  SvaraRadera
 2. Öh... ja, du har helt rätt. Jag är så van att skriva review så det gick av bara farten.

  SvaraRadera
 3. Det var det jag tänkte. All sorted now. Och vet du vad, jag målade ryssar, både sommar och vinter, i helgen! Inga färdiga, men en bra bit på väg.

  SvaraRadera
 4. Good work! Keep it up soldier!

  SvaraRadera

Wayland games

Wayland Games