cookies-varning

torsdag 5 maj 2011

Svar på bildgåtan

Jag ska inte hålla er på halster längre, kära vänner.


Det som syns på bilden är en Chariot light APC från Ground Zero Games, d.v.s. ett fiktivt fordon från framtiden. S/F helt enkelt. Skalan är för mig helt nya 15mm. De två figurerna är koloniära marinkåren från FSE  -- Federal Stats Europa -- d.v.s. resterna av EU i framtiden sedan både Tyskland och Storbritannien lämnat EU. Den stora kapplöpningen ut i rymden har börjat och de flesta stormakter har kolonier på olika platser och vi har också stött på olika former av Aliens. Då Frankrike är drivande i FSE har figurerna Kepis (men de finns också med hjälmar). Längs till höger en Gunbot, eller Combat Drone, eller vad man nu vill kalla det.

Tanken är att vi ska börja spela Tomorrow's War när det kommer ut i höst och jag köpte lite figgar för att kolla skalan och så. Men det är faktiskt inte ett helt nytt projekt, eftersom har rymdskepp från FSE till Ground Zero Games rymdspel Full Thrust. :-)

Sen, bara för att Jocke inte ska få krupp kommer lite bilder på mina mikrobritter, jag har målat lite till faktiskt.

2-punds pansarvärnskanon, i stationärt läge och i "portee" -- d.v.s. monterad i skjutställning på en lätt lastbil.


Två Matildor på kollisionskurs.Två lastbilar, eller "lorries" som britterna säger.
Problemet är att jag nu har slut på baser. Jag har börjat måla figurerna också, men måste vänta eftersom jag inte kan montera de klara figgarna någonstans. Boring!

5 kommentarer:

 1. De där britterna ser riktigt trevliga ut. Jag har fortfarande inte kammat till mig och börjat måla igen efter operationen, men inspirationen är helt klart på väg.

  SvaraRadera
 2. Nu börjar det likna något, men italienarna har förökat sig sedan sist :-)

  SvaraRadera
 3. Vadå, två Matilda räcker väl? Det är ju Italienare vi pratar om...

  SvaraRadera
 4. SF i 15mm förresten.... Jag som vill starta med Infinity i 28mm. De figurerna är såååååååå fiiiina. Jag har varit väldigt nära att köpa flera gånger, och nu har jag övertygat mig själv om att jag ska köpa regelboken.

  SvaraRadera
 5. Jo... jag har dreglat över dem också. Du får fixa ett spel, då är det nog kört för mig...

  SvaraRadera

Wayland games

Wayland Games