cookies-varning

fredag 5 augusti 2011

Bunch of comrades

Arbetet fortskrider. Jag har målat första gruppen ryska infanterister. Jag ligger faktiskt efter med bloggen med ungefär en vecka jämfört med målandet, så det kommer mer bilder inom en snar framtid.

Grundmålning klar.
Jag började med att grundspraya alla ryssar, 40 stycken inalles med kanonserviserna. Ironiskt nog använde jag Dunkelgelb från Flames of War, d.v.s. grundfärgen för tyska pansarfordon i senare delen av kriget.


Byxorna målades i en lite avvikande färg för att simulera att de är i lite tjockare material än skjortorna, men på nästa squad ska jag använda en annan färg eftersom jag tyckte det blev lite för lite skillnad efter washandet. Kanske använder jag mellan-nyansen av Soviet Summer Tan.

Jag följer en tutorial av Piers Brand på Wargames Guild-forumet men jag använder inte exakt samma färger eftersom jag inte har alla han har. Därför tyckte jag att det skulle vara smart att fota färgburken också så att jag kommer ihåg vilken färg jag använt.


Därefter målade jag remmar, väskor och bälten bruna. Jag experimenterade lite med olika färger, men ingen tyckte jag passade sådär klockrent. Efter att jag målat den här squaden hittade jag Vallejo Saddle Brown som Piers använt i sin tutorial så jag kommer att använda den i fortsättningen. Jag kom också på att axelväskorna förmodligen var av khakifärgat tyg och inte läder, men jag tycker de blev rätt snygga bruna ändå. Får se om jag ändrar det till nästa squad eller inte.Sen glömde jag bort att fota ett par steg, och när jag väl tog en bild så glömde jag också att ta med burkarna i bild, doh! Här har jag i alla fall målat på hudfärgen med Vallejo Sunny Skin Tone, stövlar och metall med Foundry Granite Shade (så att de inte blir helt svarta utan kan få skugga av washen). Trädetaljer som gevär och spadar har fått Foundry Spearshaft Light, tror jag, medan rockarna som några bär rullade på kroppen har fått någon av Foundry Rawhides nyanser. Ryggsäckarna och remmarna till dem har jag målat Foundrys Canvas Light för att de ska synas bättre, de ska egentligen också vara khaki-färgade.

Doin' the dip
Därefter är det dags för skuggning medelst en wash. Den här gången har jag inte använt min egen magic wash, utan kört på Army Painter Strong Tone som slabbats på med en gammal pensel. Redan nu ser man hur washen plockar upp och accentuerar detaljerna i figurerna. Killen i mitten med jättemycket wash på sig tappade jag i burken, men lyckades fiska upp igen...Till sist så har jag beställt baser och movement trays från Warbases.co.uk. De är laserskurna ur MDF (typ masonit) och han gör alla möjliga storlekar enligt dina önskemål. Lite dyrare och inte lika snygga som Renedras plastbaser, men möjligheten att få exakt de storlekar man vill ha gör att det ändå är värt det. Som ni ser beställde jag åtta-manna baser, eftersom kulspruteteamen ligger ner på en större bas. Notera också att washen är lite subtilare när den torkat, och det blir ännu bättre efter lite matt lack.

2 kommentarer:

  1. Ser lovande ut det där, närbilder när du fixat deras baser, tack.

    SvaraRadera
  2. Good work, just bought a box of these, will probably need more.

    SvaraRadera

Wayland games

Wayland Games